Vislijnen

Datum: 
vrijdag, 17 oktober, 2014 - 12:15
Duikverhaal: 

De laatste tijd heb ik zeer regel matig aan de linkerkant van de plas gedoken en kom er met zeer grote regelmaat verloren vislijn tegen. Dit zijn over het algemeen karper lijnen en soms heel erg lang. In de laatste 4 duiken heb ik 23 verloren lijnen verzameld inclusief haak en meestal met het lood er nog aan.
Tijdens de duik op 17/10/2014 kwam ik samen met mijn buddy een dode karper tegen die ruim 2m boven de bodem hing aan jawel een verloren lijn. Deze karper heeft zich waarschijnlijk dood gezwommen door planten enz te verzamelen met de meters lange lijn die deze achter zich aan sleepte.
Ik heb thuis de lijnen eens langs elkaar gelegd en van alle 23 lijnen zijn er maar 2 anders dan de rest dus zijn zeer waarschijnlijk door 1 visser verloren, en wie weet hoeveel er nog meer liggen of hoeveel dooie karpers ze al hebben veroorzaakt.
Misschien heeft iemand een idee hoe we dit kunnen verminderen ik weet dat het onverstandig is aan lijnen te gaan trekken als je niet weet of er aan de andere kant nog een visser zit maar vaak kun je dit makkelijk vaststellen als je kijkt hoe de lijn erbij ligt (gespannen of slap)
Ik ga in ieder geval even kijken als er vissers zitten en als ik er 1 zie die vist met de lijn die ik veel heb verzameld zal ik hem vertellen hoeveel schade deze veroorzaken en misschien vervangt hij/zij zijn lijn wel door een betere die niet zomaar breekt en daardoor minder schade (dode vis) veroorzaakt