Blogs

21
Apr

Clean Up dag 26 april 2015

Clean Up dag 26 april 2015 Nionplas Raamsdonksveer

Vorig jaar hebben we met een groot aantal vrijwilligers een clean-up duik gehouden. Hiermee hebben we veel zwerfvuil in en om de Nionplas opgeruimd. Met zijn allen hebben we ervoor gezorgd dat we een seizoen lang konden genieten van een opgeruimde duikstek. Het succes vorig jaar was groot en we willen dit succes dit jaar herhalen.

02
Nov

Meetdag

Zondag 2 november weer op pad geweest om een meting uit te voeren.

13
Jul

Duikteam BBQ

Vandaag stond de BBQ gepland voor duikteam "De Aalscholvers". De gelegenheid aangegrepen om weer een zichtmeting uit te voeren.
Tevens hadden we de monster flesjes mee. Gelukkig had één van onze duikers (Theo) zijn pH waarde meter bij zich.

17
Jun

Bestemmingsplannen Diepe Plassen Noord-Brabant

De provincie wil een juiste bestemming voor de honderd diepe plassen in Noord-Brabant: natuur of juist recreatie. Om goede keuzes te kunnen maken, is eerst onderzoek nodig naar de huidige toestand van de diepe plassen. Ofwel:

Diepe plassen geven geheimen prijs.

04
May

Clean-Up Dive

Zondag 4 mei verzamelde circa 30 vrijwillige duikers zich bij de Nionplas om daar het zwerfaval wat we regelmatig tegenkomen te verwijderen. Er zijn fietsen, een tafel, een stoel en zo'n tien vuilniszakken met kleiner afval zoals blikjes, flesjes en balletjes verwijderd. De gemeente Geertruidenberg heeft zorg gedragen voor het afvoeren van het afval.

 

26
Apr

Presentatie 26-04-2014

Zaterdag 26 april hebben we een presentatie gehouden over Project Baseline Nionplas.

's Ochtends zijn een aantal mensen, voorafgaand aan de presentatie, een duik gaan maken in de Nionplas. We hadden enkele gasten uit de regio van Haarlem en Vinkeveen. Aan de waterkant troffen we zelfs nog duikers uit Echt die waren afgereisd naar Raamsdonksveer om kennis te maken met de plas.

Pagina's