Welkom op de website van Project Baseline Nionplas. Het project is opgestart door een enthousiaste groep duikers die vaak te vinden is in de Nionplas te Raamsdonksveer. Het idee om Project Baseline Nionplas op te richten bestond al langer, maar sinds de zomer van 2013 heeft het team er alles aan gedaan om, in hun vrije tijd, het project concreet vorm te geven. Op deze website lees je van alles over Project Baseline in het algemeen en natuurlijk vooral over Project Baseline Nionplas in het bijzonder. Deze website heeft openbare pagina’s en een gedeelte dat exclusief toegankelijk is voor geregistreerden. Veel leesplezier en hopelijk zien we gegevens van jou terug in onze database of laat je een berichtje achter!
Vandaag stond de BBQ gepland voor duikteam "De Aalscholvers". De gelegenheid aangegrepen om weer een zichtmeting uit te voeren.
Tevens hadden we de monster flesjes mee. Gelukkig had één van onze duikers (Theo) zijn pH waarde meter bij zich.
De provincie wil een juiste bestemming voor de honderd diepe plassen in Noord-Brabant: natuur of juist recreatie. Om goede keuzes te kunnen maken, is eerst onderzoek nodig naar de huidige toestand van de diepe plassen. Ofwel:
Zondag 4 mei verzamelde circa 30 vrijwillige duikers zich bij de Nionplas om daar het zwerfaval wat we regelmatig tegenkomen te verwijderen. Er zijn fietsen, een tafel, een stoel en zo'n tien vuilniszakken met kleiner afval zoals blikjes, flesjes en balletjes verwijderd. De gemeente Geertruidenberg heeft zorg gedragen voor het afvoeren van het afval.
Zaterdag 26 april hebben we een presentatie gehouden over Project Baseline Nionplas.
's Ochtends zijn een aantal mensen, voorafgaand aan de presentatie, een duik gaan maken in de Nionplas. We hadden enkele gasten uit de regio van Haarlem en Vinkeveen. Aan de waterkant troffen we zelfs nog duikers uit Echt die waren afgereisd naar Raamsdonksveer om kennis te maken met de plas.
Vind hier een overzicht van de foto-punten in de Nionplas.
Project Baseline Nionplas vraagt lokale duikers om veranderingen in de onderwater-omgeving van de Nionplas vast te leggen. Hoe kun je dit beter doen dan aan de hand van beeldmateriaal? Eén foto zegt vaak meer dan 10 zinnen. Al sinds mensen duiken wordt er beeldmateriaal verzameld en getoond, om weer te geven wat een duiker onder water waarneemt.
Enige tijd geleden kregen we een vragenlijst toegestuurd van Judtih Rietveld, eindredacteur van het blad Duiken. Er kwam een artikel over Project Baseline aan, of we daaraan wilde meewerken.
In het weekend van 1 en 2 februari 2014 was er weer de Duikvaker in de Expo te Houten.
Natuurlijk zijn we even langs gegaan op de druk bezochte stand van Project Baseline.
Verschillende project managers en vrijwilligers gezien en gesproken. Een mooie gelegenheid om gedag te zeggen en bij te praten over de verschillende projecten.