Blog van Project Baseline Nionplas

17
Jun

Bestemmingsplannen Diepe Plassen Noord-Brabant

De provincie wil een juiste bestemming voor de honderd diepe plassen in Noord-Brabant: natuur of juist recreatie. Om goede keuzes te kunnen maken, is eerst onderzoek nodig naar de huidige toestand van de diepe plassen. Ofwel:

Diepe plassen geven geheimen prijs.

04
May

Clean-Up Dive

Zondag 4 mei verzamelde circa 30 vrijwillige duikers zich bij de Nionplas om daar het zwerfaval wat we regelmatig tegenkomen te verwijderen. Er zijn fietsen, een tafel, een stoel en zo'n tien vuilniszakken met kleiner afval zoals blikjes, flesjes en balletjes verwijderd. De gemeente Geertruidenberg heeft zorg gedragen voor het afvoeren van het afval.

 

26
Apr

Presentatie 26-04-2014

Zaterdag 26 april hebben we een presentatie gehouden over Project Baseline Nionplas.

's Ochtends zijn een aantal mensen, voorafgaand aan de presentatie, een duik gaan maken in de Nionplas. We hadden enkele gasten uit de regio van Haarlem en Vinkeveen. Aan de waterkant troffen we zelfs nog duikers uit Echt die waren afgereisd naar Raamsdonksveer om kennis te maken met de plas.

21
Mar

Clean-up Duik 4 mei

Vorig jaar zijn we met een aantal mensen van Duikteam de Aalscholvers gestart met Project Baseline Nionplas.

De Nionplas is al een hele lange tijd onze huisplas voor (beginners)opleidingen en vrije duiken. We voeren daar nu al een aantal maanden metingen uit voor temperatuur en zicht.

05
Mar

Nieuwe Logo

Ons nieuwe logo is er....

22
Feb

Informatiemiddag waterplanten

Een aantal maanden geleden kregen we een lijst van waterplanten welke in Nederland bekend zijn en geregistreerd. Het gaat om 69 verschillende soorten waarvan er 13 voorkomen in de Nionplas.

Pagina's